• آیه مباهله
  • آیه مباهله

برگزاري دهمين گفتمان ديني با موضوع مباهله در ديواندره

منبع

کارشناس امور فرهنگي اداره تبليغات اسلامي شهرستان ديواندره ازبرگزاري دهمين گفتمان ديني با موضوع مباهله خبرداد.

به گزارش روابط عمومي اداره کل تبليغات اسلامي کردستان، علي اکبر عليخاني کارشناس امور فرهنگي سوم آبان ماه از برگزاري دهمين گفتمان ديني با موضوع مباهله در مدرسه راهنمايي سعدي نساره عليا خبر داد.

ماموستا سيد امجد قضايي امام جمعه موقت ديواندره با اشاره به واقعه مباهله گفت: پيامبر اسلام در سال دهم هجرت نامه‌اي به اسقف نجران نوشت و طي آن مسيحيان نجران را به دين اسلام دعوت کرد. وي پس از خواندن نامه، شورايي مرکب از شخصيت‌هاي مذهبي و غيرمذهبي تشکيل داد که وارد مدينه شوند و از نزديک با پيامبر ديدار کنند و دلايل نبوت ايشان را مورد بررسي قرار دهند.

هيئت مسيحيان نجران متشکل از ۴۰ يا ۶۰ نفر به مدينه رفتند نمايندگان نجران پس از ديدار با پيامبر با او به مباحثه و تبادل نظرات و افکار پرداختند و در مورد مسيح و مريم و خدا به گفتگو نشستند، که در نهايت آنان به پيامبر گفتند: «گفتگوهاي شما ما را قانع نمي‌کند». در اين هنگام جبرئيل آيه مباهله را آورد و پيامبر را مأمور کرد تا با کساني که با او مجادله مي‌کنند به مباهله برخيزد. آن آيه (آيه ۶۱ سوره آل عمران) چنين است:

به آنها بگو: بياييد ما فرزندان خود را دعوت مي‌کنيم شما هم فرزندان خود را، ما زنان خويش را دعوت مي‌نماييم شما هم زنان خود را، ما از نفوس خود دعوت مي‌کنيم شما نيز از نفوس خود را، آنگاه مباهله مي‌کنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار مي‌دهيم.

اسقف مسيحي به نمايندگان نجران گفته بود در مراسم مباهله نگاه کنيد، اگر محمد با فرزندان و خانواده‌اش براي مباهله آمد، از مباهله با او بترسيد و اگر با يارانش آمد با او مباهله کنيد. پيامبر اسلام به همراه علي، حسن و حسين و فاطمه به سمت صحرا رفت. با ديدن اين صحنه مسيحيان از انجام مباهله خودداري کردند.

logo-samandehi تارنمای اختصاصی موضوع مباهله
مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت مباهله
تمامی حقوق برای مؤلفین و دست اندرکاران محفوظ است.
استفاده از محتوای تارنما، با ذکر منبع بلامانع است.