• آیه مباهله
  • آیه مباهله

در باره‌ی مباهله

اهميت موضوع

درميان حوادث و رخدادهاي گوناگون تاريخ اسلام واقعه عظيم و باشكوه «مباهله» بي شك ويژگي‌هاي خاص و منحصر به فردي دارد.

مباهله تجلي حقانيت اسلام و نمايان گرعظمت و برتري پيامبراكرم (صلي الله عليه وآله ) است، مباهله صحنه اثبات عصمت و شوكت اهل بيت (عليهم السلام) است، و مباهله روز فرو ريختن صليب‌هاي طلايي و روز پيروزي علم و فرهنگ بر شمشير وجنگ مي‌باشد.

و پر واضح است كه در اين وانفساي غربت اسلام كه دشمنان پركينه‌ي خارجي‌اش از يك سو و گرگ‌هاي خون آشام به ظاهر مسلمان از سوي ديگر، به تاخت و تاز ناجوان مردانه ي فرهنگي و نظامي مشغول‌اند و هر روز به شيوه‌اي زخم جانسوز جديدي وارد ميسازند، رجوع به اين گنجينه پر افتخار چقدر مي تواند به حال پيروان راستين نبوي و شيعيان غيورعلوي مفيد فايده باشد و چهره ي زيبا و پرمهر و متقن اسلام را بر همگان هويدا سازد.

با ترويج و تبليغ داستان مباهله مي‌توان از مظلوميت پيامبراسلام دفاع كرد، مي‌توان اين سند محكم و برترين فضيلت قرآني اميرالمؤمنين را در برابر مخالفين تشيع علم كرد، مي توان در جهت تقويت هويت ديني جوانان مان از آن بهره جست و هزاران فايده و خير و بركت ديگر كه بيان آن در اين مختصرنمي گنجد. و هزار افسوس كه اين مسئله در جامعه‌ی ما غريب و فراموش شده است كه يكي از چند شاهد مثالش تعداد محدود و انگشت شمار كتاب‌هاي موجود دراين زمينه است.

براي گسترش و ترويج اين موضوع چه بايد كرد؟

بايد بيشترين توان خود را صرف اين نماييم كه موضوع مباهله را در ميان نخبگان فرهنگي و مبلغان ديني به صورت يك «دغدغه» در آوريم، در نتيجه اين مسئله در جوامع مذهبي به صورت يك «گفتمان عمومي» در آمده و خود به خود زمينه‌ی ترويج و تبليغ آن فراهم مي‌آيد.

چند پيشنهاد

(آن چه ذكر مي گردد با توجه به فرصت موجود و توان اجرايي و رعايت اولويت‌هاست، بديهي است در صورت نبودن اين محدودیت‌ها، پيشنهادات ريز و درشت بسياري قابل طرح است.)

1- تشكيل همايش علمي در سالروز مباهله و بررسي ابعاد گسترده اين موضوع.

2- تشكيل گردهم آيي و برگزاري نشست‌هاي صميمي براي اقشار و اصناف مبلغ و تأثير گذار مذهبي و دعوت آنان به تلاش در امر احياء موضوع مباهله.

1-2- تعداد مدعوين در هر گردهم آيي، حداكثر20 نفر توصيه مي‌شود تا پس از ايجاد انگيزش توسط ميزبان، فرصت براي تبادل نظر و ارائه‌ی راهكار وجود داشته باشد و از جلسات يك طرفه كه به حالت متكلم وحده برگزار مي‌شود خودداري گردد.

2-2- اين اصناف پيشنهاد مي‌شود: روحانيون و ائمه‌ی محترم جماعات، شعرا و ذاكرين و رؤساي هيئات، معلمين ديني و قرآن و پرورشي و ...

3-2- اين گردهم آيي ها بايد قبل از ايام مباهله برگزار شود تا نتايج آن درايام 24 ذيحجه نمايان شود.

3- تشويق دوستان و مجامع مذهبي به برگزاري مراسم گرامي داشت مباهله در سالروز آن.

و در پايان

اميد است به ياري خداي بزرگ و در ظل عنايات يادگار مباهله، حضرت مهدي، عجل الله تعالی فرجه الشریف، توفيق احياي اين فضيلت خاصّه‌ی اميرالمؤمنين عليه السلام را بيابيم، باشد كه در استحكام باورهاي جامعه شيعي موثر افتد.

logo-samandehi تارنمای اختصاصی موضوع مباهله
مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت مباهله
تمامی حقوق برای مؤلفین و دست اندرکاران محفوظ است.
استفاده از محتوای تارنما، با ذکر منبع بلامانع است.